KLAELI

Varför är det mer OK att vara onyttig än nyttig?

Jag är som ni kanske vet väldigt aktiv på sociala medier som Facebook, Instagram & Twitter. Ständigt läser jag folk som hånar folk som tränar, t.ex. ''Gud vad folk som tränar skall skryta om det och vara stolta genom att publicera bilder'' (inte tagit från någon utan ihoplagda exempel) och så fort jag ser något sånt så blir jag förvånad. Varför är det mer OK att instagrama en bild från gårkvällens fest där du söp skallen av dig än en bild från gymmet efter ett galet grymt träningspass? Varför är det mer OK att instagrama en bild på en massiv godisskål än en bild på en sallad? Varför är det OK att skriva att man legat hemma hela kvällen i soffan och proppat i sig chips än att dela med sig att man befann sig på gymmet och drack en proteindrink på bussen för att mötas av en ordentlig måltid hemma? Alltså va? Varför gör somliga personer träning till någonting negativt? Inte någonstans ser jag någon som klankar ner på en person för den äter glass/godis/chips eller andra onyttigheter. Vilket man heller inte borde - klanka ner på någon. Jag säger inte att det är fel att äta godis eller att dricka alkohol för sådana bilder har jag själv publicerat. Jag lägger upp bilder på det jag känner för, för stunden. Jag skriver om det jag känner mig sugen att skriva om. Jag är absolut inte rutti inom träning, men jag gör det för att jag märker att jag mår bra av det - både fysiskt men framförallt psykiskt. 

Världens godaste kladdkaka VS en enormt god fruktsallad? - Det är upp till var och en! 

Däremot förstår jag inte varför folk hånar eller skrattar åt människor som tränar. Varför inte istället glädjas åt den personen att hen klev upp tidigt för att lyfta lite vikter istället för att sova? Varför skulle det vara fel att träna? Jag förstår verkligen inte! Varför skulle det vara fel att äta nyttigt? Alla får göra precis som de vill, träna eller inte träna, äta nyttigt eller onyttigt, äta godis alla dagar i veckan, endast på helgen eller aldrig. Varför lägger folk sin energi på vad andra gör? Jag skiter i om folk äter ett marabou om dagen eller tränar 2h/per dag. Det är vad den personen vill göra och därav non of my business. Jag skulle inte klanka ner på någon av dem! 

Och det är inte endast jag som tycker såhär, Alexandra Bring uttrycke sig som ni ser ovanför på Twitter och jag håller med! Därav tycker jag inte att man skulle ge sig på någon som röker, det är deras val - precis som det är vissa andras val att träna. Vad tycker ni? Det är aldrig OK i mina ögon att håna någon, men jag har ännu svårare att förstå att man kan håna någonting positivt. Jag längtar numera till gymmet för att få träna, och jag hör från så många i min omgivning att de tycker jag blivit en mer positiv person - vilket ger mig enorm glädje! Min kropp mår bättre, jag blir glad och utsänder mer positiv energi - varför skulle någon vilja klaga på det? 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas