KLAELI

Kategori: Q/A

Knits for fall

1. ZARA // 2. KAPPAHL // 3. SISTERS POINT // 4. SELECTED FEMME // 5. SHEINSIDE // 6. GINATRICOT 

7. CUBUS // 8. HUNKYDORY // 9. ZARA // 10. RUT & CIRCLE

Efter en förfrågan från en läsare att visa mysiga stickade koftor, som inte skär i halsen slängde jag snabbt ett kollage på några favoriter som jag sparat i min klädmapp! Själv är nummer på väg hem till mig men hade även gärna ägt nr 1 från Zara & 8 från Hunkydory. Stora, stickade polos med ett par tajta skinnbrallor. Det ni, det låter amazing! 

 

 

Idrotten på ProCivitas

Question: Hej! På tal om skolan, hur är idrotten på procivitas? Är den jättetuff? Hur ser en vanlig lektion ut? Vad händer om man har jättedålig kondition, är alla superduktiga?


Answer: Hola, hola! Hur idrotten är? I ettan hade vi idrott en gång i veckan (har jag full koll så har vi ingen nu i tvåan ifall man inte valt till det, woohoo), jag skulle inte vilja påstå att den var jättetuff men det är beroende på vem man är. Jag ansåg idrotten som ett jobbigt moment i veckan eftersom jag lider utav bindvävssjukdomen Ehlers-Danlos Syndrom - google for more information, vilket självfallet påverkade den kursen negativt för mig. Vi hade bra variation av sporter och dylikt men på grund av sjukdomen var det inte många gånger jag kunde köra fullt ut. Detta accepterade min lärare vilket gjorde att jag under X-antal gånger istället fick gå till gymmet för att röra på mig på ett sätt som passade mig. Tråkigt nog påverkade detta också mitt betyg negativt, men jag har ett osynligt handikapp så jag kan inte förvänta mig ett A i idrott. En vanlig lektion kan vara fotboll, handboll, gymnastik, teori - allt möjligt så variation blir det! Om man har dålig kondition kommer läraren vilja se utveckling vilket du t.ex. visar under de tre BIP-testen ni har under ettan. Det är självfallet upp till en själv att en förbättring sker men en lärare förväntar inte sig att man är på toppen i början utan blir, som jag uppfattat det, väldigt glada när de ser att en elev utvecklas. Så oroa dig inte! Prata med läraren om du är orolig. I min klass var faktiskt majoriteten väldigt duktiga på idrott så jag låg väl ärligt i botten haha.. Men vad gör det? Brilijera i andra ämnen då! Fast idrottsbetygeet, är tyvärr lika viktigt som de andra ämnenas. 

IVAN SELEMBA - HAIR PRODUCTS

Nytt på badkarskanten är shampoo & balsam från Ivan Selembas egna märke. Jag har gått till Ivans salong sedan 2011 och haft Sara som min frisör vilket jag kort & gott skulle säga är ett av de bättre besluten jag gjort so far i mitt liv! Mitt hår är fantastiskt och det är tack vare alla tips & den vård jag får varenda gång jag går dit. För några veckor sedan bytade de lokal så jag sprang snabbt in där någon dag efter för att kika och fick med mig det ovanför. Som jag tänkte recensera! 

Jag tycker produkterna luktar oerhört gott och lägger sig bra i håret när man tvättar det, det känns som om det är omtanke bakom vilka ingredienser man valt att ha i. Och jag vet hur viktigt kvalité är för Ivan! I normala fall använder jag något utav Redkens Shampoo men var självfallet tvungen att testa dessa. Håret blir väldigt lent, och vem älskar inte det? Over all tycker jag att det verkar vara riktigt bra produkter! Dessvärre märkte jag att mitt hår blev fettigare snabbare - och detta måste ni ta med en nypa salt. Vanligen blir mitt hår fettigt efter sex dagar, ja, sex dagar, och då brukar jag tvätta det den sjunde dagen på kvällen så kör jag uppsatt hår. Mitt hår blev fettigt efter 3-4 dagar nu när jag använt detta shampoot, vilket mycket kan bero på att det är en omställning att byta shampoo. Men de flesta vänner jag har tvättar sitt hår så ofta som varannan dag (which is bad for your hair!!!) och då är detta inget problem för er. Så därav skulle jag rekommendera er alla att springa in på Ivan Selemba som ligger på Kullagatan 27 för att köpa dessa produkter. Skulle ni vilja boka tid kan ni ringa 042-240220 eller boka online HÄR

 

Ett tips innan skolan börjar: avvänj ditt hår. Ja det är inte omöjligt!! Nu på sommaren kanske du bara ska softa hemma i två dagar, vad spelar det för roll ifall ditt hår är smutsigt då? Tillslut kommer håret vänja sig att inte bli tvättat så ofta och på så sätt blir det inte fettigt lika fort. Jag själv hade aldrig kunnat tvätta mitt hår så ofta för jag vet hur mycket det sliter på det och sedan tar det sådan tid att fixa det hehe.. Så tjejer!! AVVÄNJ ERT HÅR! Ska ni någonstans snabbt - kör en riktigt stram, hög totte så syns det inte 

Ofixat hår

Har ju fått förfrågan om att visa mitt hår ofixat och här har ni hur det såg ut imorse, tvättade det igårkväll så det är torrt på bilden! Men innan jag går och lägger mig borstar jag alltid mitt hår för att slippa få det superlockigt om jag ska platta det. Så här är det mest ruffsigt och vågit. Borstar alltid det rakt när det är blött eller flätar det så ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt hur mina naturliga lockar ser ut längre haha! Vet att de är kaos så därav låter jag de aldrig vara naturligt. Så detta är det närmsta ofixade håret ni kommer se! 

SVAR PÃ… FRÃ…GESTUNDEN

Här har vi svaren på frågestunden om mitt hår i en videoblogg! Hoppas nu att jag svarat på allt, blev lite stressad för tiden gick så fort. Har jag missat någon fråga får ni kommentera igen så svarar jag direkt! Hoppas det uppskattas, kram! Får be om ursäkt ifall jag verkar arg eller något i videon haha, väldigt trött efter att ha varit sjuk bara..

Student - 5 juni

1 / 2 / 3 / 4 - min favorit / 5

1 - ännu en favorit / 2 / 3 / 4 / 5

Fått efterfrågan om studentklänningar eftersom att det snart är dags! Har under några veckor samlat på mig gobitar jag har sett på lite olika hemsidor. Tyvärr tycker jag att utbudet har varit riktit, riktigt kasst! Och på studenten har man ett ypperligt tillfälle att sticka ut - kör på någon härlig färg du gillar i! Missade att lägga in en klänning (denna) i kollaget som jag själv hade kunnat tänka mig. Man måste ju faktiskt inte ha en vit klänning! Har markerat mina favoriter ovanför och hoppas detta kan hjälpa någon. Ber om ursäkt för kvalitén men ni ser väl någorlunda!

FRÃ…GESTUND

FRÅGESTUND OM MITT HÅR

FROM THIS:

TO THIS:

Jag har tidigare skrivt ett inlägg om den fantastiska resa mitt hår har gått igenom, klicka HÄR för att läsa det. Jag sa direkt att jag skulle ha en frågestund om mitt hår så därav svarade jag ej på frågorna & har ej svarat på frågor om mitt hår som ställts i andra inlägg. Tyvärr glömde jag bort detta och har inte frågorna samlade!

Så - jag drar igång en frågestund om mitt hår. Vad vill ni veta? Har ni ställt en fråga innan och ej fått svar på den - fråga igen i detta inlägget så skall jag vara på alla era frågor så fort som möjligt! Men jag rekommenderar er att läsa detta inlägget först. FRÅGA PÅ! 

 

 

Frågor om ProCivitas

Här är svaren på de frågorna ni ställt kring ProCivitas! Vill förtydliga att insparken inte har NÅGONTING som har med ProCivitas att göra. Det sker på vår elevers fritid och är ingenting skolan står för eller stödjer.  Hoppas ni blir nöjda med svaren, om inte är det bara att kommentera igen! 

Q/A

Question: Varför tar du PWO? 

Answer: Det är typ som en starkare Celsius! Jag dricker det för att få mer energi under mina träningspass, samt så får man inte mjölksyra i musklerna lika fort ifall man dricker PWO. Så för att bli lite piggare & för att orka det extra helt enkelt!

Question: Vart är kavajen och toppen under kavajen på bilden ifrån! Suuupersnyggt! :)

Answer: Tråkigt att göra dig besviken då båda plaggen är köpa i Polen i småbutiker.. Tack! 

  

Question: Varför bor du inte i ditt riktiga hus? Kram

Answer: Tråkigt nog har vi haft lite problem med det, och för att fixa dem var vi tvunga att flytta ut så länge! Förhoppningsvis får vi flytta tillbaka snart, återstår att se.. 

Question: Oj vilken fin sängkappa! Vart är den köpt?

Answer: Nämen tackar! Tror den kommer från Ellos, kika där och på Jotex! 

Question: Åh vilken fin väska med de olika färgerna och mönster på! Var kommer den ifrån och vilket märke? :)

Answer: Det är en strandväska från Lindex för 199:-, dessvärre är den köpt i somras! 

Question: Drack ni alkohol under den resan? (Polen)

Answer: De två fria kvällarna vi hade spenderade i alla fall jag på barer, men jag talar inte för alla. Somliga drack & andra inte. Alkohol är däremot väldigt lättilllgängligt i Polen i matbutiker/spritbutiker. Tror dock det är 18+ på barer men det var inga problem!  

Question: Vart har du köpt den blåa och rosa bikinin? Kram

Answer: De är köpa på Asos.com! Kram :) 

Question: Hej fining, var har du köpt din Michael Kors Jest Set Saffiano tote? Hittar ingenstans..

Answer: Tjena! Den är köpt på Nordstroms.com, däremot fick jag betala 1000 kr i frakt+tull så tänk på att det tillkommer. Annars är det en väldigt bra & pålitlig sida. 

 

Mitt tillfälliga rum

Vet att det är många som är nyfikna över hur mitt rum ser ut men tyvärr bor jag inte i mitt riktiga hus för tillfället.. (Vi håller på att fixa vårt eget). Men det positiva är att jag har större rum i detta hus + en walk in closet - vilket jag hade innan vi flyttade till det huset vi renoverar nu! Bilderna är tagna när vi flyttade in vilket var i september om jag inte är helt ute och cyklar. Så det ser inte exakt likadant ut men nästan. Jag har inte lagt någon energi på rummet någonsin sen 2011 eftersom det bara varit massa krångel, men när vi flyttar tillbaka ska jag äntligen köpa massa tavlor, sänggavel, inreda helt enkelt! Vill byta ut stolen, kanske måla om skrivbordet svart också? Vet tyvärr ej när vi flyttar tillbaka men när vi väl gjort det ska jag visa bilder på mitt riktiga rum när det är färdigt och snyggt. Kika in imorgon så får ni se min garderob här!