KLAELI

Kategori: Tankar

Att vara handikappad utan att någon ser

Trött men glad eftersom att plagget jag bär är en present jag fick idag. Kommer inlägg där jag visar plagget bättre!

Ligger i sängen och mår rent ut sagt kasst. Mått jättebra hela dagen och den har rullat på bra med endast 2 lektioner, skoljoggen (deltog ej, gick en runda istället) & gymmet. Men nu efter maten slog huvudvärk/feber på och jag mår åt helvete. Not nice.. Hade behövt plugga, känns som om min kropp gör allt för att jag inte ska orka. Vad vill min kropp mig? Trött på att vara sjuk, att ständigt behöva leva med en sjukdom. För fyfan vad det faktiskt tär på en psyke att jag är inte som någon normal tonåring. Jag eller snarare min kropp klarar inte av sakerna jag vill utan smärta, problem och ständigt nya hinder. Och att jag började bli rädd för att springa i 4:an, utan att veta att jag var sjuk för inga undersökningar på sjukhuset visade någonting var så otroligt jobbigt. Jag ville också springa skoljoggen. Jag ville också spela fotboll på rasterna men vågade inte för jag var för rädd att något knä skulle hoppa fel, att benet skulle låsa sig eller att behöva ligga hela natten och gråta för att benen gjorde så ont. Att vara handikappad utan att någon ser det eller förstår det.  För det är precis vad jag lever med, ett osynligt handikapp.

Good night

Med tre visa meningar ovanför säger jag god natt! Hoppas ni haft en fantastisk ondsdag. 

UNICEF TAP PROJECT

Detta är det bästa jag läst på väldigt, väldigt länge. Gå in på sidan tap.unicefusa.org eller klicka HÄR. För varje tio minuter du låter din mobil ligga still skänker de en rent vatten räckande en hel dag till en barn. Så snälla klicka HÄR och låt er mobil ligga ett bra tag och hjälp till. En himla fin sak tycker jag och även bra för de som alltid pillar på sin mobil! 

Make it count

Wishes

Helping others

Någonting alla behöver tänka på, somliga mer än andra. Vi alla är bra! 

Mitt hårs resa

Idag efter skolan befann jag mig på Ivan Selemba hos Sara för att ta hand om mitt hår! Som vanligt diskuterade vi vilken otrolig förändring mitt hår har gått igenom, från att vara risigt som en kratta, slitet och äckligt - till att ha klippt av det till ovanför axlarna - till idag då jag har långt, fräscht, tjockt och en otrolig kvalité på mitt hår. Jag ångrar brutalt att jag började färga och mixa med mitt hår hemma. Det som var så fint från början innan jag började hålla på. När jag började gå hos Ivan Selemba såg mitt hår ut som ovan. Ni ser själva hur slitet, ojämt och framför allt hur grönt det var. Misslyckad färgning hemma som jag la över med mörkare färg. För mig är det hemskt att visa bilderna ovanför, men många har varit nyfikna och det kanske ger någon där ute hopp! Sedan tog jag äntligen mig i kragen och gick till en fantastisk frisörsalong som jag än idag älskar att gå till! Fick klippa av allt slitet hår 2 gånger och då fick jag resultatet nedanför.

Att få bort allt det slitna och den gröna färgen tog enorm tid. Men idag är jag så glad över att jag lät Sara klippa av allt slitet hår så nytt och fräscht skulle kunna växa ut. På bilderna ovan hade jag klippt av allt det slitna för sista gången och fått en fin färg. Allt går - med rätt frisör, rätt produkter och rätt vilja så har jag idag ett fantastiskt hår! För mig finns det nästan ingenting bättre än att gå till frisören. Jag har en underbar frisör som är trevlig och rolig, man blir ompysslad och går alltid därifrån med ett leénde - och ett fantastiskt resultat! Vad mer kan man önska sig? 

Och i nuläget ser mitt hår ut som ovan, tänk vilken resa mitt hår fått gå igenom! Det har varit värt alla klipp, alla timmar hos Sara, alla pengar - äntligen är det långt och friskt igen. Utan Saras hjälp hade jag suttit med hår som på översta bilden, jag tackar dig för all din hjälp! Vill ni ha en fantastisk frisör rekommenderar jag henne enormt. Fattar verkligen inte att det varit så kort som till axlarna när man ser hur extremt långt det är idag! Älskar mitt hår nu och det känns så himla skönt att kunna vara nöjd med det. Håret är en viktig del av personen! 

 

Glöm inte bort att du är värdefull

Varför är det mer OK att vara onyttig än nyttig?

Jag är som ni kanske vet väldigt aktiv på sociala medier som Facebook, Instagram & Twitter. Ständigt läser jag folk som hånar folk som tränar, t.ex. ''Gud vad folk som tränar skall skryta om det och vara stolta genom att publicera bilder'' (inte tagit från någon utan ihoplagda exempel) och så fort jag ser något sånt så blir jag förvånad. Varför är det mer OK att instagrama en bild från gårkvällens fest där du söp skallen av dig än en bild från gymmet efter ett galet grymt träningspass? Varför är det mer OK att instagrama en bild på en massiv godisskål än en bild på en sallad? Varför är det OK att skriva att man legat hemma hela kvällen i soffan och proppat i sig chips än att dela med sig att man befann sig på gymmet och drack en proteindrink på bussen för att mötas av en ordentlig måltid hemma? Alltså va? Varför gör somliga personer träning till någonting negativt? Inte någonstans ser jag någon som klankar ner på en person för den äter glass/godis/chips eller andra onyttigheter. Vilket man heller inte borde - klanka ner på någon. Jag säger inte att det är fel att äta godis eller att dricka alkohol för sådana bilder har jag själv publicerat. Jag lägger upp bilder på det jag känner för, för stunden. Jag skriver om det jag känner mig sugen att skriva om. Jag är absolut inte rutti inom träning, men jag gör det för att jag märker att jag mår bra av det - både fysiskt men framförallt psykiskt. 

Världens godaste kladdkaka VS en enormt god fruktsallad? - Det är upp till var och en! 

Däremot förstår jag inte varför folk hånar eller skrattar åt människor som tränar. Varför inte istället glädjas åt den personen att hen klev upp tidigt för att lyfta lite vikter istället för att sova? Varför skulle det vara fel att träna? Jag förstår verkligen inte! Varför skulle det vara fel att äta nyttigt? Alla får göra precis som de vill, träna eller inte träna, äta nyttigt eller onyttigt, äta godis alla dagar i veckan, endast på helgen eller aldrig. Varför lägger folk sin energi på vad andra gör? Jag skiter i om folk äter ett marabou om dagen eller tränar 2h/per dag. Det är vad den personen vill göra och därav non of my business. Jag skulle inte klanka ner på någon av dem! 

Och det är inte endast jag som tycker såhär, Alexandra Bring uttrycke sig som ni ser ovanför på Twitter och jag håller med! Därav tycker jag inte att man skulle ge sig på någon som röker, det är deras val - precis som det är vissa andras val att träna. Vad tycker ni? Det är aldrig OK i mina ögon att håna någon, men jag har ännu svårare att förstå att man kan håna någonting positivt. Jag längtar numera till gymmet för att få träna, och jag hör från så många i min omgivning att de tycker jag blivit en mer positiv person - vilket ger mig enorm glädje! Min kropp mår bättre, jag blir glad och utsänder mer positiv energi - varför skulle någon vilja klaga på det? 

Be the change you wanna see in the world

Du är underbar precis som du är! Glöm aldrig det.